Skip to main content

Haarverzorging in de winter!

Nu de temperaturen dalen is het extra belangrijk dat je het haar goed verzorgt. Net zoals we in de winter andere kleding dragen dan in de zomer, moeten we het haar ook anders verzorgen. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet, omtrent de verzorging van het haar in de herfst en winter! We willen er natuurlijk wel op zijn best uitzien, zeker met de komende feestdagen. Dus lees snel verder… Want niet alleen de huid heeft het zwaar te verduren met het koude weer, ook het haar!

1. Zet de verwarming niet te heet

We snappen dat je de verwarming aanzet, maar zet het niet te heet. Doe in plaats daarvan een extra trui aan. Wanneer het verschil tussen binnen en buiten te groot is, kan dit de huid en dus ook de hoofdhuid gaan irriteren. Daarnaast willen we natuurlijk ook niet dat het haar uitdroogt, door vochttekort.

2. Douche niet te heet

We weten het: het is erg koud. Maar wanneer je doucht, kun je beter lauwwarm water gebruiken. Dit is beter voor de huid en het haar! Door heet te douchen kun je de het haar dehydrateren.

3. Was het haar zo min mogelijk

Hoe vaak gebruik jij een shampoo. Wil je voorkomen dat het haar uitdroogt gedurende de winter? Zorg er dan voor dat je het haar maar 2-3 keer per week wast. Want ook het haar heeft dorst! Wanneer je het haar vaker wast kan dit ervoor zorgen dat het haar erg droog wordt, doordat natuurlijke oliën in het haar worden verwijderd. Zeker vrouwen met gekruld haar hebben vaak last van droog haar en daarom hebben Sebasitan en Redken (Curvaceous) een speciale shampoo voor vrouwen met krullen!

4. Behandel het haar met een treatment

In de winter zal je hoofdhuid droger zijn, wat kan leiden tot roos of irritatie, wat in het slechtste geval kan leiden tot haaruitval. Ga daarom eens naar je kapper voor een treatment, shots en/of een heat cure. Bij de kapper krijgt je haar toch net even dat extra beetje verzorging!

5. Maak conditioner je beste vriend

Ja je leest het goed, conditioner is essentieel! In de winter kunnen we het belang van een conditioner niet vaak genoeg benadrukken. Dus voeg een conditioner toe aan jouw haarroutine! Een conditioner zorgt ervoor dat het haar wordt ‘gesloten’ en zo de werkstoffen worden ingesloten. Kies wel de conditioner die bij jouw haartype past! Voor gekruld haar hebben we bijvoorbeeld e

en andere conditioner dan droog haar.

6. Droog het haar op een goede manier

Wanneer het gaat om het drogen van het haar, moeten we goed opletten. Ook al is een föhn perfect om je haar te stylen, het kan ook leiden tot schade aan het haar. De hitte kan er namelijk voor zorgen dat de hoofdhuid en het haar uitdroogt. Kies je er toch voor om een föhn te gebruiken, gebruik dan wel een hitte beschermende spray.

7. Vermijd hitte

Het is het beste wanneer je dus geen föhn gebruikt om het haar te drogen, maar het gewoon door de lucht te laten opdrogen. Maar let wel op, wanneer je met nat haar naar buiten gaat en het vriest kan je haar bevriezen en afbreken. Daarnaast raden we je ook aan om de stijltang en krultang zo veel mogelijk te vermijden. De ideale temperatuur om het haar te stylen is 185 graden. Kies je voor een temperatuur hoger dan dit, dan zal dit schade aanbrengen aan het haar!

8. Laat je haargeregeld knippen

Of je nu lang of kort haar hebt, in de winter kunnen de haarpunten sneller droog worden. Voorkom gespleten haarpunten door je haar geregeld te laten knipen. Hierdoor zal het er een stuk gezonder uitzien.

9. Eet gezond en drink genoeg

Zorg ervoor dat je gezond eet en het lichaam ook goed gehydrateerd is. Je voeding heeft invloed op de algehele gezondheid en ook het haar!